Dr. Krajcsovics László állatorvos

Apám intelmei ellenére már óvodás koromban választottam ezt a szakmát. Az intelem rövid és tömör volt: biztos, hogy ezt akarod?
Még ifjon láttam apámat, amint hajnalban elmegy dolgozni és este fáradtan érkezik haza, hangoztatva, hogy “ te is így fogsz járni ”. Persze én a látszat ellenére nem hittem neki és a gimnázium után belevágtam az egyetem forgatagába. Időre sikerült is végezni, majd a gyakornoki évemet az Egyetem lókórházának belgyógyászati tanszékén töltöttem, és feltételezhetően a mércének megfelelve státuszt kaptam a Egyetem lókórházának sebészeti részlegére. 2000 januárjában munkát kaptam New Hampshire állam referencia lókórházába, ahonnan fél év után a honvágy hazahajtott. 2005-ben másoddiplomát szereztem, mint a Magyar Állatorvosi Kamara Lógyógyász Specialistája. Többször volt lehetőségem a határon túli magyar állatorvosoknak és állatorvostan hallgatóknak szakmai előadásokat tartanom.

Dr. Csomor Sándor állatorvos

A  Hargita lábánál, Székelyudvarhelyen születtem, és Agyagfalván nevelkedtem. Itt is jártam általános iskolába, utána a székelyudvarhelyi Tamási Áron gimnázium padjait koptattam, biológia-kémia szakon. Itt döntöttem el hogy állatorvos akarok lenni, így utam Kolozsvárra vezetett. Hat év tanulás és kitartó munka után állatorvos oklevelet szereztem a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem állatorvos-képző fakultásán, ahol egy alap pedagógia-képzést is elvégeztem.

2010 őszén megkérdezték tőlem, hogy akarom-e Szegeden gyakorolni a hivatásom, én belevágtam, azóta dolgozom a Szögedi ló- és kisállat-ambulancián, a szegedi és algyői rendelőnkben.

Az állatorvoslás mellett még egyéb dolgokkal is foglalkozom, mint túrázás, fotózás, biciklizés.

Nagy Kornélia asszisztens

“Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik.”
Anatole France