[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Kedves Gazdik!
Az ősz folyamán figyelemfelkeltően sok hirtelen elhullás volt a rendelői betegeink közül.- 2 hónap alatt 6, boncolásnál derült ki hogy a kutya szívférges volt. Sajnos ez megelőzhető lett volna. Egyiküket sem szűrték, egyikük sem kapott semmilyen preventív/megelőző szert.

[/cs_text][x_image type=”rounded” src=”http://kisallatambulancia.hu/wp-content/uploads/2017/11/IMG_20171127_163003.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][cs_text]

A vér-vastagcsepp szűrés sok esetben elegendőnek bizonyul, és így elengedhetetlen a szűrési protokollban. De sajnos néhány esetben nem található lárva (bébi féreg) a vérben. Rendelői gyorstesztek jelezhetnek, és ezáltal felkelthetik a gyanút (Csak ezt önmagában alkalmazni és kijelenteni a fertőzöttséget, felelőtlenség, de felkelti a gyanút!!!!!)
Az idei és a tavalyi év időjárása különösen kedvezett a szúnyogoknak, év elején vagy akár a tavaly is fertőződhetett kedvencünk szívféreggel. A növekvő előfordulással egyre több az olyan eset is, hogy nincs szívféreg lárva-microfilaria a vérben és a kutya mégis fertőzött. Ilyen esetekben nagyon sokat segíthet az ELISA gyorsteszt, nagyon komoly mérlegeléssel.
Sajnos sokan nem éltek a tavaszi szűrés lehetőségével, és a folyamatos, havonkénti megelőző kezeléssel, de még semmi nincs későn remélhetőleg.
Azon egyedek, akik folyamatos (havi rendszerességű) megelőző kezelésben részesültek, és szűrve voltak, náluk ez a vizsgálat nem szükséges, csak akkor, ha pár hónap kihagyás volt.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]