6727 Szeged

Algyői út 11.

+36 30/157-9967

Hétfő- Péntek:

8:00 - 18:00

Érdekes esetek

Érdekes esetek
Krajcsovics László

Húgykő, avagy miért fontos oltás előtt a vizsgálat?

Kedves kis páciensünk oltásra érkezett. Az oltás előtti kivizsgálás során azonban a doktor úrnak valami szokatlan tűnt fel, ezért ultrahangra került sor.  Beigazolódott a gyanúnk, bizony húgyköves a kis vendégünk. Meg is beszéltünk egy időpontot a kőeltávolító műtétre,  amire azóta sor is került. A képen láthatóak a „kis” kövecskék.

RÉSZLETEK »
Akciók
Krajcsovics László

Újdonság a szívférgesség elleni küzdelemben!

Értesítünk benneteket, hogy forgalomba került egy új megelőző készítmény szívférgesség ellen. Az Afilaria SR, egy új, lassú hatóanyag leadású injekciós készítmény, amivel egyszeri injekcióval 6 hónapra meg tudjuk védeni kedvenceinket a szívféreg fertőzéstől. A betegségről az alábbi linken olvashattok bővebben: https://kisallatambulancia.hu/szivfergesseg/ A részletekről érdeklődjetek telefonon (+36301579967) vagy akár személyesen rendelőnkben.

RÉSZLETEK »
Érdekes esetek
Krajcsovics László

Rongyos Sztori

A minap egy hívás érkezett rendelőnkbe. Egy nagy testű kutya folyamatosan hány egy napja. A gazdi elmondása szerint Luna hajlamos felenni dolgokat, és már többször volt gyomor és bélműtéte. Tudják, sejtik, hogy most is ez a probléma. Kértük, hogy minél előbb jöjjenek, hogy megvizsgálhassuk. Beérkezéskor komoly hasi fájdalmat mutatott, kórelőzmény alapján tudtuk, hogy ez nem

RÉSZLETEK »
Érdekes esetek
csomisanyi

Kiegészítő vizsgálatok fontosságáról:

Dani kutyust, idős kis betegünket mindennapinak mondható, de súlyos tünetekkel hozták el rendelőnkbe: étvágytalanság, hányás, hasi fájdalom, reszketés.  Az ilyenkor szokásos belgyógyászati vizsgálat nem hozott kielégítő választ. A has olyan feszes volt, hogy nem lehetett áttapintani. A tünetek mögött nagyon sok elváltozás lehet. Ezért, és a nem kielégítő fizikális vizsgálati eredmények miatt (megtekintés, tapintás, hallgatózás…)

RÉSZLETEK »
Érdekes esetek
ligeti

Bélelzáródásos cica

2009 február elején hoztak be hozzánk egy cicát. A gazik elmondása szerint a kedvencük aznap reggel kezdett hányni, és a nap folyamán (a vizit délután 4 órakor volt) több alkalommal is hányt. A részletes belgyógyászati fizikális vizsgálat után közöltem a gazdikkal, hogy az enyhén gyulladásban lévő beleken kívül nem találtam semmi egyértelmű jelét a hányásnak.

RÉSZLETEK »