6727 Szeged

Algyői út 11.

+36 30/157-9967

Hétfő- Péntek:

8:00 - 18:00

Kedvencek bolygója

Hills felnőtt macskáknak
A Hill’s célja, hogy segítsen egy hosszan tartó vidám, boldog és egészséges kapcsolat kialakulásában a Gazdi és Kedvence között. A fix formula segítségével Kedvence mindig ahhoz a kiegyensúlyozott és állandó összetételhez jut hozzá, amelyre szüksége van. Bizonyos összetevők (só, zsírok), amiket ízfokozásra használnak sok tápban, komoly problémákhoz, mint pl.: magas vérnyomáshoz, elhízáshoz stb. vezethetnek fokozott felvétel esetén. A mi tápjainkban a fent említett összetevők a szükségleteket kielégítő szinten tartottak. A Hill’s táp minden adagja jól emészthető és nagy energiasűrűségű, így kisebb mennyiség fedezi a napi szükségletet. Ez csökkenti a napi etetési költséget és az ürülő bélsár mennyiségét is.

A Hill’s a legmagasabb minőségű alapanyagokat használja, nem használ genetikailag módosított anyagokat (GMO), mesterséges ízfokozókat, állományjavítókat, színezékeket illetve tartósítószereket. Természetes tartósító szerei az antioxidánsok (tokoferol (E-vit), citromsav, rozmaring kivonat) megtalálhatóak a Science Plan és a Prescription Diet száraz tápjaiban (mivel a konzervek rövid ideig érintkeznek felbontás után a levegővel, ezért azok tartósító szereket nem tartalmaznak). Emellett minden száraz és konzerv Hill’s táp tartalmaz szinergista (jótékony) hatású biológiai antioxidánsokat (Hill’s Superior Antioxidant Formula).

Hills idős macskáknak

Biológiai antioxidánsok:
a test sejtjei folyamatosan szabadgyökök hatása alatt állnak, amelyek az energia termelés során keletkeznek. A felhasznált oxigén több, mint 5%-a szabadgyökké alakul át. Ennek a mértéke emelkedik betegségben és a kor előrehaladtával.
Szabadgyök:
nagyon reaktív, oxigén tartalmú molekula, mely részben károsítja a sejthártyát, enzimeket és az örökítő anyagot (DNS). Ezek a behatások a sejt halálához vezethetnek. Az ideg- és immunrendszer fokozottan sérülékeny. A szabadgyökök a betegség kialakulásában és súlyosbodásában nagy szerepet kapnak.
Antioxidáns védelem:
a szervezet normál antioxidáns védekezése némi védelmet nyújt a szabadgyökök ellen. A Hill’s tápokban lévő kiegészítő, biológiailag aktív antioxodáns (E-vit., C-vit., béta-karotin, szelén) egy védőpajzzsal támogatja a szervezet saját védekezését. Ezzel a Hill’s Superior Antioxidant Formula-val jelentősen csökkenthető a szabadgyökök által okozott károsodás.

A táplálék ízletessége az állat táplálék felvétele szempontjából fontos. Ennek jelentősége betegségek esetén fokozódik, ugyanis a beteg állat általában étvágytalan és ezáltal energiahiányos állapotba kerül, aminek következtében a betegségből történő gyógyulás elnyúlik vagy a kezelés sikertelenné válik. Ezért fontos a Hill’s táp kimagasló ízletessége.