6727 Szeged

Algyői út 11.

+36 30/157-9967

Hétfő- Péntek:

8:00 - 18:00

Munkatársaink

Dr. Krajcsovics László 

Apám intelmei ellenére már óvodás koromban ezt a szakmát választottam . Az intelem rövid és tömör volt:”biztos, hogy ezt akarod?” Még ifjon láttam apámat, amint hajnalban elmegy dolgozni és este fáradtan érkezik haza, hangoztatva, hogy “te is így fogsz járni”. Persze én a látszat ellenére nem hittem neki és a gimnázium után belevágtam az egyetem forgatagába. Időre sikerült is végezni, majd a gyakornoki évemet az Egyetem lókórházának belgyógyászati tanszékén töltöttem, és feltételezhetően a mércének megfelelve státuszt kaptam a Egyetem lókórházának sebészeti részlegére. 2000 januárjában munkát kaptam New Hampshire állam referencia lókórházába, ahonnan fél év után a honvágy hazahajtott. 2005-ben másoddiplomát szereztem, mint a Magyar Állatorvosi Kamara Lógyógyász Specialistája. Később Kisállatgyógyász szakállatorvos lettem. Többször volt lehetőségem a határon túli magyar állatorvosoknak és állatorvostan hallgatóknak szakmai előadásokat tartani.

 

Dr. Csomor Sándor Róbert

A  Hargita lábánál, Székelyudvarhelyen születtem, és Agyagfalván nevelkedtem. Itt is jártam általános iskolába, utána a székelyudvarhelyi Tamási Áron gimnázium padjait koptattam, biológia-kémia szakon. Itt döntöttem el hogy állatorvos akarok lenni, így utam Kolozsvárra vezetett. Hat év tanulás és kitartó munka után állatorvos oklevelet szereztem a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem állatorvos-képző karán, ahol egy alap pedagógia-képzést is elvégeztem. 2010 őszén megkérdezték tőlem, hogy akarom-e Szegeden gyakorolni a hivatásom, én belevágtam, azóta dolgozom a Szögedi ló- és kisállat-ambulancián, a szegedi és algyői rendelőnkben. Az állatorvoslás mellett még egyéb dolgokkal is foglalkozom, mint túrázás, fotózás, biciklizés.

Dr. Rapavi Barbara

Gyermekkorom óta szerettem volna állatokkal foglalkozni, így az állatorvosi pálya hamar célommá vált. 2014-ben vettem át az állatorvosi diplomámat, azóta foglalkozom kisállatok gyógyításával.
2022 nyarán kezdtem a Szögedi Ló- és Kisállatambulancián dolgozni, ahol egy szakmailag és emberileg is kiváló csapat tagjává válhattam.

Siklós Dóra

Az állatok iránti szeretetem már egész kicsi koromban megmutatkozott, óvodásként nem volt Barbie babám, helyette csigákat, békákat gyűjtöttem és plüssökkel játszottam. Anyukám szerint 3 éves voltam, mikor kijelentettem, hogy állatokkal szeretnék foglalkozni. Középiskolás koromban önkéntese és ideiglenes befogadója voltam egy szegedi menhelynek. Érettségi után egyből jelentkeztem a Murmuczok Oktatási Centrumba, ahol 2018-ban Állatorvosi asszisztens vizsgát tettem. Egyből sikerült is elhelyezkednem, viszont többet szerettem volna kapni a kutyákból, több szemszögből szerettem volna látni Őket, így 2021-ben Kutyakozmetikus, majd 2022-ben Habilitációs kutya kiképző vizsgát tettem. A Szögedi ló-és kisállat-ambulancia csapatához 2022-ben csatlakoztam. Az évek során sok kisállat terelgetett az utamon. Közel 20 éve vannak tengerimalacaim, első kisállatom egy gőte volt, később halakkal, mongol futóegérrel, patkányokkal osztottam meg a szobám. A róluk való gondoskodás tette szebbé a mindennapjaim. Munka utáni szabadidőmet jelenleg 2 kutyusommal (Csimnivel a puli keverékkel és Tinkával a dalmatával) és a tengerimalacaimmal töltöm.

Molnár Ágnes

Gyermekkorom óta szívemen viselem az állatok sorsát, ezért is választottam hivatásomként ezt a munkát. Jelenleg a Murmuczok Oktatási Centrumban folytatom a tanulmányaimat, mint kisállatgyógyászati asszisztens. A Szögedi ló- és kisállat-ambulancián 2022 augusztus óta dolgozom. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon boldoggá tesz, hogy itt dolgozhatok, mind a csapat, mind az állatok mindennapi közelsége miatt.  Az otthoni környezetemben található egy leopárdgekkó, akit Gedeonnak neveztem el, egy kölyök uszkár keverék, Muffin, és egy 2 éves németjuhász, aki Héra névre hallgat. Szabadidőm jelentős részét teszi ki, hogy velük foglalkozom, közös programokat, kirándulásokat szervezek a szabadban. 

Janó von Smörcatson 

Több éve minőségellenőr és biztonsági őr pozícióban tevékenykedem. Szabadidőmben alszom vagy ha épp nem a világot készülöm elfoglalni, akkor azon gondolkodom, hogy mit kéne enni… 

Éhes vagyok…