6727 Szeged

Algyői út 11.

+36 30/157-9967

Hétfő- Péntek:

8:00 - 18:00

Rongyos Sztori

A minap egy hívás érkezett rendelőnkbe. Egy nagy testű kutya folyamatosan hány egy napja. A gazdi elmondása szerint Luna hajlamos felenni dolgokat, és már többször volt gyomor és bélműtéte. Tudják, sejtik, hogy most is ez a probléma.

Kértük, hogy minél előbb jöjjenek, hogy megvizsgálhassuk.

Beérkezéskor komoly hasi fájdalmat mutatott, kórelőzmény alapján tudtuk, hogy ez nem vicc.

Azonnali teljes belgyógyászati-, röntgen vizsgálat után Luna vénakanült kapott, felkészítettük az altatásra, és az endoszkópos beavatkozásra. A röntgen alapján a gazdik által feltételezett diagnózis igaznak tűnt, idegen test volt a gyomorban. Rendelőnkben sokféle idegen test eltávolítását elvégeztük már endoszkóppal például: kupak, üvegszilánk, labda, kő, zokni, horgász horog, de erre….. A gyomorban egy rongydarabot találtunk, kb 10 cm hosszút, próbáltuk húzni, de meg sem mozdult. Egy 4. eszköz segítségével megfogtuk, és finoman, de határozottan húztuk…mint Micimackót a Nyuszi odujából. Azzal a különbséggel, hogy nekünk sikerült. Még 70 centi volt a belekben. Az eltávolítás után visszamentünk a gyomorba, a vékonybélbe endoszkóppal, hogy leellenőrizzük, a rongy milyen sérülést hagyott maga után. Mindent rendben találtunk. Luna elkerült egy újabb műtéti beavatkozást.

A rendelőnk több, mint 20 éves endoszkópos tapasztalat révén, nagyon sok kellemetlen és szükségtelen műtéttől mentheti meg kedvenceit. Nincs felépülési idő, nincs fájdalom, nincs gallér….
A legfontosabb az ellátó (házi) állatorvos leggyorsabb döntése, hogy minél hamarabb rájöjjön a rendelőnk nyújtotta endoszkópia lehetőségére, mert az endoszkópia nem csak nézelődés, hanem diagnosztika és probléma megoldása is egyben.

Keressen minket