6727 Szeged

Algyői út 11.

+36 30/157-9967

Hétfő- Péntek:

8:00 - 18:00

Szűrővizsgálatok

Bizonyos kiegészítő vizsgálatok alkalmazásával, olyan információkhoz is hozzájuthatunk Kedvencével kapcsolatban, melyeket az általános betegvizsgálat nem fed fel.
Ilyen kiegészítő vizsgálatok a röntgenvizsgálat, az ultrahangos vizsgálat, az EKG valamint a laborvizsgálatok.

A városi levegő telítődése káros anyagokkal (kipufogógáz, a szemét bomlásából származó gőzök) hatványozott veszélyt jelent Kedvenceinkre nézve, hisz a testméreteik miatt, a fejük pont a kipufogó magasságában van. Ezek miatt náluk is indokolt a tüdőről időszakonként ismételten készített röntgenfelvételt, avagy tüdőszűrés. (A fej kipufogó magasságban van)

A vérlabor vizsgálatok különböző paramétereire megadott élettani értékek viszonylag tág határok között mozognak, ezért tartjuk szükségesnek a fiatal életkorban történő első vérvételt. Ezen laborvizsgálat során kapott értékeket az adott egyedre tudjuk vonatkoztatni, így a későbbi szűrések eredményeit ehhez tudjuk viszonyítani. Így könnyebben észrevehetjük, és időben kezelhetjük az esetleges kezdődő szervi problémákat, olyanokat is, amelyeket ha csak a tünetek jelentkezésekor kezdenénk gyógyítani, már csak a károsodás mértékét, vagy néha sajnos azt sem tudnánk csökkenteni.

Ezeken túl szinte elengedhetetlenül fontos a műtétet megelőző szűrővizsgálat.